Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Was de bitcoin crash vandaag een geplande actie?

Er vielen vandaag harde klappen in de cryptowereld. Bijna alle munten daalde op een hele harde manier en ook de BTC werd niet gespaard. Maar wat zat er achter deze dump? Er gaan nu de wildste geruchten rond, waaronder een gerucht dat het om een geplande actie ging.

Een van de geruchten komt bij 4Chan vandaan, een forum in de krochten van het internet. Daar zou een “insider” gisteravond al spreken over een geplande marktdump die vandaag zou plaatsvinden. De persoon in kwestie zou voor een enorm bedrijf werken dat onder andere samenwerkt met China.

Volgens de post was het plan om de prijs flink naar beneden te brengen door middel van onder andere FUD artikelen (Fear, Uncertainty, Doubt) om de posities van een bepaald iemand te liquideren. De forumpost is voor de rest vrij vaag, maar toch is het opvallend gezien het verloop van de koers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *