Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Ripple (XRP) kondigt samenwerking aan met grootste bank van Egypte

De cryptomunt Ripple (XRP) heeft aangekondigd te gaan samenwerken met de nationale bank van Egypte. Door een integratie met RippleNet en de financiële service aanbieder LuLu kan de Nationale Bank van Egypte grensoverschrijdende betalingen uit de Verenigde Arabische Emiraten accepteren. Het land waar Ripple eerder dus al een partnership mee sloot.

Dit is van groot belang, omdat Egypte een van de grootste ontvangers van geldzending uit het buitenland is. Jaarlijks wordt er ruim $24 miljard vanuit het buitenland naar Egypte overgemaakt. Dit komt onder andere door de grote getalen Egyptenaren die in het buitenland werken. Door deze integratie met de Nationale Bank van Egypte kunnen Egyptische werknemers in de VAE nu gemakkelijk geld overmaken naar hun thuisland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *