Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Investeerder verkocht al zijn aandelen en spendeerde alles aan cryptocurrency’s

Investeerder Angad Singh uit Duitsland heeft een half jaar geleden al zijn aandelen verkocht en deze allemaal gestopt in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s. En zijn gok is goed uitgepakt want de markt is inmiddels al keer tien gegaan. Hij schrijft dat hij twijfelde en het een moeilijke keuze was.

‘Toen ik al mijn aandelen verkocht en mijn bankrekening leeg haalde door all-in te gaan op crypto, voelde het echt als iets anders. Het was spannend maar eng. Als ik achteraf zie dat mijn initiële investering bijna tien keer zo hoog is geworden, weet ik zeker dat ik misschien wel de beste beslissing van mijn leven heb genomen. Maar in die tijd was het nemen van deze beslissing een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik twijfelde veel aan mezelf. Wie ben ik om te zeggen dat Warren Buffett en Bill Gates het bij het verkeerde eind hadden over bitcoin?’

Maar er zijn meerdere argumenten waarom hij een half jaar geleden deze keuze maakte. De eerste is vanwege de rente. ‘Ik woon in Duitsland. Ik krijg 0,05% rente op mijn spaarrekening bij Deutsche Bank. Dat is verschrikkelijk. Er is letterlijk geen reden voor mij om mijn euro’s op mijn bankrekening te houden als ze niet eens overeenkomen met de inflatie. Dit betekent dat ik letterlijk de waarde van mijn geld zie afnemen.’

Singh ging op zoek naar manieren om passief te verdienen en die vond hij bij fintechbedrijf Swissborg, waar je 21% rente krijgt als je stablecoin USDC hier aanhoudt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *