Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Amerikaanse bank Morgan Stanley treedt toe tot de wereld van Bitcoin

De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley treed eindelijk toe tot de wereld van Bitcoin. Dat vertelde de bank afgelopen woensdag aan zijn financiële adviseurs. Morgan Stanley lanceert drie fondsen die het bezit van bitcoin voor iedereen mogelijk maken. Hiermee lijkt weer een stap te zijn gezet naar de versmelting van de traditionele fiat- met de moderne cryptomarkt.
Huh, Morgan Stanley?

Morgan Stanley is geen persoon maar een bank. De bank is één van ‘s werelds oudste vermogensbeheerders en vertegenwoordigt een marktwaarde van een schamele 4 biljoen dollar. Als je een tijdje actief bent op de aandelenmarkt, dan is de naam geen onbekende voor jou. Morgan Stanley is de instelling achter de vele MSCI-fondsen waarin je kan investeren. Binnenkort is het mogelijk om via hen te investeren in BTC-futures.

De investering in bitcoin is mogelijk door middel van drie fondsen. Twee van de aangeboden fondsen zijn van Galaxy Digital, een cryptobedrijf opgericht van Mike Novogratz. Het derde fonds is een gezamenlijke inspanning van vermogensbeheerder FS Investments en bitcoinbedrijf NYDIG. Morgan Stanley laat er geen gras over groeien: klanten kunnen al volgende maand hun geld al onderbrengen in de nieuwe fondsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *