Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Deze pizzabezorger kreeg Bitcoin als fooi in 2013

In 2013 kreeg een pizzabezorger de keuze tussen 5 dollar aan fooi of 5 dollar aan Bitcoin. Hij maakte de beste keuze die er mogelijk was. Hij koos voor de Bitcoin (BTC).

De bezorger heeft deze week naar verluidt contact opgenomen met btcbible, hij had hulp nodig om die bitcoins te verplaatsen naar een hot wallet. Een hot wallet is een wallet die contact heeft met het internet, zoals een mobiele wallet. Zo kan de (voormalig) bezorger zijn bitcoins verkopen of verzenden. Een paper wallet wordt cold storage genoemd omdat die niet in contact staat met het internet.

‘Ik heb de pizzabezorger laten kiezen tussen 5 dollar in fiat of bitcoin,’ deelde btcbible op Reddit. ‘Overbodig om te zeggen dat hij een verstandige keuze heeft gemaakt. Ik heb gereageerd met instructies voor het importeren van de private key via Electrum.’

Bitcoin steeg dit weekend naar 58.000 dollar (48.000 euro). Dat is tevens het hoogste punt aller tijden. Als we die 0,0069 bitcoins tegen die koers aanleggen, dan is dat nu 400 dollar (330 euro) waard, een prijsstijging van 7.000 procent. Een flinke fooi dus!

De Redditor zei dat ze zelf ‘niet Bitcoin-rijk’ zijn, nadat ze vorig jaar het grootste deel van hun bitcoins hebben verkocht om een ​​huis te kopen. De Redditor zei dat de bezorger ‘via het nieuws van bitcoin had gehoord en het algemene concept ervan had begrepen’ maar ‘er duidelijk nog erg nieuw mee was.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *