Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben

Steeds meer bedrijven en beleggers betreden de markt van de cyptocurrency’s. Maar volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG, zijn de meeste partijen toch alleen geinteresseerd in de bitcoin en laten ze andere munten links liggen.

NYDIG staat voor “New York Digital Investment Group” en is een financieel dienstverlener gespecialiseerd in het investeren in digitale activa. Het verzorgt onder andere de opslag van de bitcoin van verzekeringsmaatschappij MassMutual.

In een recente aflevering van The Scoop podcast ging de CEO in op de recente ontwikkelingen op de markt. Het arriveren van de institutionele belegger heeft volgens hem voornamelijk te maken met de ontstane situatie in 2020.

Het coronavirus zorgde toen namelijk voor een situatie waarin centrale banken heel veel geld zijn gaan printen, zoals je hier in de nieuwe editie van Timo’s take kan lezen. Dit legde volgens Gutmann de unieke eigenschappen van Bitcoin bloot voor veel investeerders. “Het idee van een open source-geld – dat is een heel krachtig idee en lost naar onze mening een fundamentele maatschappelijke uitdaging op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *