Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Waarom stijgt de Bitcoin op het moment weer zo explosief?

De Bitcoin staat op het moment boven de 14.000 euro. Maar hoe komt het nou precies dat hij weer zo snel aan het stijgen is? De prijs van de Bitcoin ligt boven de $16.500. De huidige prijs vertegenwoordigt een waardestijging van 35% over de afgelopen drie maanden.

De prijs is zeer snel gestegen sinds maart. Destijds daalde de Bitcoin koers drastisch tot het laagste punt van het jaar, een prijs van $4.000. Sindsdien kwam er een razendsnel herstel opgang waardoor de koers al snel boven de $10.000 uitkwam. BTC wist vervolgens nieuwe hoogtepunten te bereiken die sinds de bull run van 2017 niet gezien waren. Echter, deze keer zijn de omstandigheden anders.

Er zijn veel verschillende redenen voor de prijsstijging van de Bitcoin dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan de investeringen van grote instellingen zoals MicroStrategy en Grayscale. Daarbij komt de beslissing van PayPal die 300 miljoen gebruikers kennis laat maken aan crypto’s.

Verder hebben we dit jaar gezien dat de Bitcoin opnieuw is gehalveerd. Ook deze factor speelt zeker een rol bij de prijsstijging van de munt. Al deze factoren samen hebben dit jaar een indrukwekkende prijsstijging veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *