Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

De Bitcoin wordt mainstream en is geen niche meer

De bitcoin stijgt momenteel weer naar grote hoogte en de hype is weer helemaal terug. De stijging gaat gepaard met veel initiatieven zowel van Bitcoiners en vanuit de oude financiele wereld.

Ten eerste deelde Raoul Pal een geweldige grafiek die de bullmarkt van 2012-2017 overlapt met wat er op dit moment gebeurt. Het argument is altijd geweest dat het programmatische leveringsschema van de digitale valuta zorgt voor zeer voorspelbare prijsbewegingen. Je hoeft namelijk alleen de vraagzijde van de vergelijking te modelleren.

Vervolgens wijst Alistair Milne erop dat de bitcoin koers in veel landen verspreid over de hele wereld al op recordhoogte staat. Zo ver is het nog niet in Amerikaanse dollars en in onze euro’s, maar de weg omhoog is ingezet. Het is belangrijk om te onthouden dat bitcoin gebruikt wordt door mensen over de hele wereld die hun fiat-valuta in bitcoin omzetten. Zij reageren op een zwakke munt of op het perspectief op een zwakkere munt. Dit is niet alleen voorbehouden aan Europa en de VS, waar de meeste aandacht naar toe gaat. De tweet is belangrijk omdat elke positieve analyse voor bitcoin eigenlijk een negatief vooruitzicht is voor elke kwetsbare fiat valuta. En hoogstwaarschijnlijk zullen de euro en de dollar deze devaluatie dans niet ontspringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *