Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

‘Bitcoin prijs voor eind 2021 naar $318.000’

Volegns de Citibank zal de Bitcoin eind 2021 op de prijs van maar liefst 318.000 dollar staan. Maar waarop baseert de bank deze prijs? Citibank vergeleek de eerste rally van Bitcoin met die van goud. Het kreeg “in het begin van de jaren zeventig na 50 jaar handelen in een range van $ 20-$35 aandacht en mainstream werd”.

Goud had in 2010 en 2011 te maken met een enorme groei, om vervolgens in periode van een correctie terecht te komen.

“De opleving van Bitcoin vond plaats in de nasleep van de grote financiële crisis van 2008. Die crisis veroorzaakte een verandering in het monetaire regime, toen we naar rentetarieven van 0% gingen.” Dat was een ‘structurele verandering in het moderne monetaire regime’, die een wereld van ongedisciplineerd begrotingsbeleid, tekorten en inflatie inluidde.

Wat dat betreft zijn er parallellen te trekken met Bitcoin. Vandaar ook de naam van het rapport: “Bitcoin: 21st Century Gold”. Hij merkt verschillende overeenkomsten op tussen de goudmarkt van 1970 en Bitcoin. Tot slot noemt de auteur van het rapport ook enkele verschillen tussen goud en Bitcoin. Hij noemt dat het fysieke edelmetaal een aantal beperkingen heeft omtrent opslag en overdraagbaarheid.

Er gaan verhalen dat Flitzpatrick deze uitspraken op eigen conto doet. Ook staat hij bekend als analist die wel van extreme scenario’s houdt. Onderzoeker Larry Cermak van The Block neemt de uitspraken van de afzender met een flinke korrel zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *