Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

KuCoin-hackers stelen ruim 200 miljoen dollar, verdachten gelokaliseerd

De cryptocurrency exchange ‘KuCoin’ kreeg in september 2020 een flinke tip te verwerken. De exchange uit Singapore kreeg te maken met een hack. Privésleutels met een directe verbinding tot de zogeheten KuCoin-hot wallets werden gelekt. De hackers ontvreemden maar liefst 204 miljoen dollar aan klantgelden. Direct nadat het bedrijf het lek doorkreeg werd besloten om alle stortingen en opnames op te schorten. De CEO Johnny Lyu wist te melden dat alle cold wallets veilig zijn gebleven door de hackers en geen schade hebben opgelopen.

Abnormale transacties en verdachten

Op vrijdagavond 25 september werd het incident opgemerkt door de beheersystemen. De risicobeheersystemen voerde enkele controles uit op abnormale transacties. De hackers wisten voor rond de 200 miljoen dollar aan cryptocurrency te ontvreemden via het beveiligingslek bij KuCoin. Het gaat om onderstaande cryptocurrency:

Ethereum: 153 miljoen dollar
Bitcoin: 10,8 miljoen dollar
Litecoins: 1,2 miljoen dollar
XRP: 4,5 miljoen dollar
Bitcoin SV: 2,2 miljoen dollar
Stellar: 700.000 dollar
TRON: 6,3 miljoen dollar
Tether: 14 miljoen dollar

Begin oktober 2020 maakte CEO Johnny Lyu bekend dat er enkele verdachten zijn gelokaliseerd en dat er binnenkort vervolgstappen worden gezet. Het verhaal krijgt dan ook zeker een vervolg.

Wat is de KuCoin?

De KuCoin is een cryptocurrency exchange uit Singapore. Het bedrijf zit momenteel gevestigd in Hong Kong en heeft als doel om de handel binnen de cryptocurrency te versoepelen en voor iedereen haalbaar te maken. Er worden dan ook regelmatig nieuwe cryptocurrency aan het aanbod toegevoegd. In 2017 werd KuCoin gelanceerd en sindsdien is het bedrijf een wereldwijd succes. Daarnaast profiteren de gebruikers ook van het succes van het bedrijf. Iedere gebruiker ontvangt zogeheten ‘KuCoin Shares’. Je kan de Shares inwisselen voor geld of er cryptomunten mee aanschaffen. Geloof het of niet, maar 50% van alle inkomsten verdwijnen in de zakken van de shareholders. Het platform is ideaal voor de beginnende investeerders in cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *