Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Waarom is de waarde van Ripple (XRP) nog niet geëxplodeerd?

Een simpele vraag van de populaire crypto-influencer Crypto Bitlord heeft op Twitter voor een storm gezorgd. Hij vroeg aan zijn volgers waarom de koers van de XRP nog niet is gestegen?

XRP wordt momenteel verhandeld voor 0,25 dollar, of 0,21 euro, en is sinds het begin van het jaar met ongeveer 26% gestegen. Een ontzettend mooie stijging zou je zeggen, dat klopt ook als je het niet vergelijkt met andere crypto’s, maar met vastgoed, goud of aandelen. In dezelfde periode steeg ethereum met 186% en bitcoin met 46%.

Een van de beste reacties op Crypto Bitlord suggereert dat de relatief vlakke prijsactie komt doordat mede-oprichter van Ripple, Jed McCaleb, elke maand grote hoeveelheden XRP verkoopt.

Volgens een recent onderzoek van Whale Alert verkoopt McCaleb 1,74 miljoen XRP per dag. Dit is geen verrassing, want dit is overeengekomen met een schikking die in februari 2016 werd ondertekend.

Een aantal XRP-enthousiastelingen deelden hun mening over de stagnerende prijsbeweging van de munt. Ze zeggen dat iedereen naar de bullmarkt van 2017 moeten kijken voor aanwijzingen. ‘In het verleden pompte XRP toen BTC bijna zijn hoogste punt ooit bereikte. Ik vermoed dat XRP zal pompen als we in de buurt van 20.000 dollar BTC komen.’

Een andere gebruiker deelde vier fundamentele factoren die volgens hem XRP tegenhouden.

  1. Gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving.
  2. Ontwikkelaars willen niet voortbouwen op de XRPL, omdat dit Ripple ten onrechte ten goede komt. In plaats daarvan komen ze allemaal naar ETH.
  3. Prijsonderdrukking.
  4. Het is een ‘bankiersmunt’, dus vanuit een ideologisch perspectief willen mensen het niet.

Een andere XRP-er betwist de hele vraag van Bitlord en benadrukt dat de marktkapitalisatie van XRP de afgelopen jaren enorm is gegroeid.

‘Niet zeker wat je bedoelt. Je realiseert je wel dat XRP in 2017 niets waard was en nu drie jaar later 11 miljard dollar waard is. Ik zou dat meer dan een pomp noemen … dat is een aanzienlijke groei. De rally van 2017 was op onzin gebaseerd en op niets anders dan de angst om iets te missen.’

David Schwartz is de CTO van Ripple en hij gaf in juli commentaar op de prijs van XRP. Hij zegt dat hij gelooft in de op mensen gebaseerde wijsheid van de markten, en dat de huidige waarde van XRP een legitieme weergave van de prijs is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *