Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Investeerder verloor 80.000 dollar aan Ethereum in 2 minuten

Cryptocurrency is een mooie nieuwe wereld maar het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Je moet dus verantwoordelijk ermee bezig blijven. Op internet circuleert het verhaal van Yaniv, die in twee minuten 80.000 dollar aan Ethereum en NEO is kwijtgeraakt aan hackers. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

In een interview met Cryptopotato vertelt investeerder Yaniv hoe hij zijn cryptomunten is kwijtgeraakt. Yaniv is geen onbekende met cryptocurrency, hij is al actief sinds 2013. Voorbeelden van eerdere hacks in de cryptowereld, bijvoorbeeld die van MT. Gox, zijn bij hem bekend.

Yaniv had problemen met zijn Trezor hardware wallet, dus besloot hij zijn Ethereum en NEO tokens tijdelijk op een andere wallet op te slaan.

Na enige tijd aan research besloot hij dat Exodus de meest geschikte wallet was om zijn coins naartoe te sturen. Wat hij niet wist, is dat hij een neppe versie van de wallet had gedownload. In plaats van de originele titel stond er ‘Exodus Wallet Mobile’.

Toen Yaniv de wallet had geïnstalleerd en geopend, werd hem gevraagd zijn keys, de toegang tot zijn cryptomunten, in te vullen. Maar wat Yaniv niet door had, was dat hij zijn gevoelige gegevens had ingevoerd in een phising-app.

Hij klikte door, en de app sloot af. Toen hij de web-wallet van Exodus opende, zag hij dat zijn balans binnen twee minuten leeg was. Op dat moment hadden zijn coins een waarde van 80.000 dollar (67.376 euro). Oef..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *