Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Bitcoin is voor sukkels, aldus deze professor van John Hopkins universiteit

Steve Hanke een professor economie van de John Hopkins universiteit is geen fan van de Bitcoin. Hij gebruikt het oude gezegde dat er elke minuut een sukkel wordt geboren. De Engelse versie van deze uitspraak komt van de Amerikaanse showman en zakenman P.T. Barnum.

Volgens een enquête van de Bank of Canada die in augustus werd gepubliceerd, hebben investeerders met een lage financiële kennis twee keer zoveel kans om van hun geld bitcoin te kopen. Het gaat om respectievelijk 8 procent en 4 procent.

Degenen met betere financiële vaardigheden zijn zich meer bewust van Bitcoin, maar ze kiezen ervoor om de cryptocurrency te vermijden. Hierdoor lijk je te concluderen wat critici al jaren roepen: Investeren in bitcoin staat gelijk aan gokken. Verschillende onderzoeken die de afgelopen tien jaar zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat degenen die geld uitgeven aan casino’s, loterijen en sportweddenschappen mindere financiële kennis hebben.

In een artikel gepubliceerd door het American Institute for Economic Research (AIER), schrijft financiële blogger JP Koning over bitcoin. Hij zegt dat iedereen die bitcoin ziet als stil protest tegen het corrupte financiële systeem, gokken goedpraat. Koning schrijft: ‘Als gokkers wordt verteld dat ze niet echt gokken, maar helpen om de bankenoligarchie omver te werpen of corrupt fiatgeld te vervangen, dan zullen ze waarschijnlijk nog meer gokken.’

Terug naar showman Barnum, hij werd ook bekend/berucht door verschillende beruchte hoaxes te verspreiden, zoals de Fiji Zeemeermin. Zijn uitspraak dat er elke seconde een sukkel wordt geboren, illustreert dat er altijd mensen zijn die misleid willen worden. Dit past in het anti-bitcoin verhaal van Hanke. Hij heeft bitcoin (te) vaak vergeleken met onze tulpenmanie en zegt dat je bitcoin moet vermijden als de pest.

Het AIER onderzoek van Koning concludeert zonder een goede onderbouwing dat bitcoin dezelfde doelgroep aanspreekt als de meeste gokwebsites.

Dit is het type kritiek, waar je het beste schouderophalend en met een grote boog omheen kan lopen. Sommige mensen willen het gewoon niet zien en goedkoop scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *