Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Nieuwe Bitcoin scam opgedoken in Colombia

Er is een nieuwe scam opgedoken rondom de Bitcoin. De politie van Colombia waarschuwt voor fraudeurs die een nieuwe website met de naam ‘Bitcoin Era’ promoten. Dat meldt Colombia Check, een lokale krant, op 2 september.

De lancering van de website wordt gepromoot op sociale mediawebsites met vermeldingen dat Bitcoin Era goedkeuring gehad zou hebben van Ivan Duque, de president van Colombia.

De frauduleuze website adverteert een investeringsmogelijkheid voor bitcoin en er staan nepcitaten van Duque op waar hij zegt dat de investeringen gebruikt zullen worden in de strijd tegen de coronapandemie.

Verder beweert de promotie dat de president “de grootste deal van de eeuw” heeft ondertekend en dat burgers binnenkort “inkomen kunnen genereren via cryptocurrencies,” meldt de cybercrime afdeling van de Colombiaanse politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *