Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Europese Commissie komt mogelijk met nieuwe crypto-wetgeving

De Europese Commissie is momenteel bezig met een nieuw wet rondom de crypto. Dit werd onlangs gepubliceerd door het medium IFC Review.

In het bericht werd beschreven dat zodra de wet er doorheen komt, de adoptie sterk toe kan nemen. Daarnaast zouden bedrijven makkelijker de kans krijgen om een onderneming op te bouwen in de crypto sector binnen Europa. De Europese Commissie heeft zich de laatste jaren verder verdiept in cryptocurrencies en heeft advies gevraagd van experts.

De Commissie erkent bitcoin (BTC) en stablecoins tegenwoordig als financiële instrumenten en hebben daar een framework omheen gebouwd speciaal voor tech-bedrijven die zich bezighouden met blockchain.

Bruno Schneider-Le Saout, de voorzitter van de crypto-belangenorganisatie van de Europese Blocktech Federatie, kaartte aan dat crypto-assets gezien kunnen worden als financiële instrumenten bij de juiste kwalificatie. Hierbij worden de juridische instrumenten gebruikt die de miljarden markt van de Europese financiële markt reguleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *