Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Wat zijn altcoins eigenlijk?

De bitcoin is de belangrijke cryptomunt die er op het moment is. Op het moment van schrijven is deze maar liefst 8800 euro waar per BTC. BTC is de afkorting van de munt. Het is allemaal begonnen in 2009 met deze munt. De oprichter was Satoshi Nakamoto. Die naam is een alias want tot op de dag van vandaag weet niemand wie hij echt is.

De belangrijkste altcoin is Ethereum. De naam altcoin staat voor ‘Alternatieve Bitcoin’. De koers van ETH (Ethereum) is momenteel 190 euro waard. Altcoins zijn alle munten naast de Bitcoin. Je hebt maar liefst 1500 verschillende altcoins. En het merendeel hiervan is helemaal niets waard en dat zal het in de toekomst ook niet worden.

Om te investeren in deze altcoins moet je je goed inlezen in wat de munt voor staat. Wat doet het systeem achter de munt? Wat zijn de projecten. En geloof jij in deze projecten dat ze in de toekomst gaan slagen? Als je een goed onderzoek hiernaar doet dan heb je een grotere kans van slagen.

We hebben een aantal van de altcoins uitgelicht die in de toekomst succesvol zouden kunnen zijn: IOTA, deze cryptovaluta is gericht op “The Internet of Things” en dan met name op de communicatie tussen verschillende devices. Grote bedrijven als Microsoft en Samsung hebben reeds aangegeven dat ze met IOTA willen samenwerken. Ripple (XRP) is een alternatieve cryptocurrency die het weer net even wat anders aanpakt. In tegenstelling tot veel cryptovaluta werkt Ripple wel samen met banken en verzorgt het goedkopere internationale betalingen. Met name daardoor is Ripple een interessante investering. Reddcoin (RDD) richt zich op sociale betalingen. Zeker als sociale media diensten, zoals Facebook en Twitter, Reddcoin accepteren, kan dit een enorme groei teweeg brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *