Blockchain

Alles over cryptovaluta's en de techniek bij Blockchainvandaag!

Wat is de bitcoin?

De bitcoin is de allerbekendste en populairste cryptomunt die er is. Het is een peer-to-peer systeem dat wordt gebruikt voor transacties. In 2009 is deze gemaakt door Satoshi Nakamato. Dit is een alias van iemand waarvan ze tot op de dag van vandaag niet weten wie het is.

De bitcoin is zo bijzonder omdat het de eerste decentrale digitale valuta is. Dit betekend dat er transacties kunnen worden gedaan zonder dat er een bank of tussenpersoon tussenzit. De bitcoin is veelvuldig op het nieuws geweest en de populariteit van de munt is tot grote hoogte gestegen. In 2017 was de munt bijna 20.000 dollar waard! En dat per stuk!

De bitcoin is ooit begonnen door 20 programmeurs die in hun vrije tijd aan dit project werkten. Als je dat bedenkt, zie je dat het bijzonder is dat er op dit moment ongeveer 120.000 transacties per dag mee worden verwerkt. De echte meerwaarde van bitcoin is door alle negatieve berichten in de media onderbelicht gebleven, helaas.

Bitcoin wordt overigens soms met en soms zonder hoofdletter geschreven. Wanneer er een hoofdletter gebruikt wordt, gaat het meestal over het gehele netwerk van Bitcoin of Bitcoin als concept. Bij een kleine letter gaat het doorgaans om de valuta, de munt. De afkorting van de digitale valuta is BTC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *